• Lique

Gelli plate fun

This week I decided to finally buy something I've been reading about for a long time..

A Gelli Plate.

As you might know, I'm not in to mixed media (don't like the messy techniques.. šŸ˜‰) but I am in to making interesting backgrounds. So, after watching loads of tutorials on Youtube and reading about it, I bought the A5 size Gelli Art printing plate.

And... it's fun! Love the fact that you can make several interesting prints in one go. So I'm definitely going to work with it more often.

I'm quite pleased with how my first project came out. With inks, paint, stencils and water I made a fun background for a fun digi by Bugaboo.

I used watercolour paper to print it on and had fun in experimenting with all the mediums.

The digi I coloured with my beloved markers, ofcourse.

On the inside of the card I stamped 'Happy Birthday'.

I'm off to a next round of gelli printing..šŸ˜€

Thanks for stopping by, see you again soon I hope.


Afgelopen week heb ik eindelijk besloten om iets te kopen waar ik al veel over gelezen had en al een tijdje over liep te denken.. Een Gelli plate.

Zoals je misschien weet is 'Mixed media' niet echt mijn ding. Ik hou niet zo van vieze vingers en het geklieder. Maar ik wil wel graag leuke achtergrondjes maken voor mijn kaarten. Dus.. na het eindeloos kijken van tutorials op Youtube en het lezen van alle info die ik vond, heb ik dan toch de A5 Gelli Art printing plate aangeschaft.

Superleuk zeg! Ok.. het is een beetje geklieder, maar het blijft binnen de perken. En ik vind het geweldig dat je in 1 sessie tig verschillende afdrukken kunt maken.

Voor mijn eerste projectje gebruikte ik dik aquarelpapier, inkt, water, stencils en verf. En daarmee maakte ik een achtergrondje voor deze vrolijke digi van Bugaboo. In de binnenkant van het kaartje heb ik 'Happy Birthday' gestempeld.

Op naar de volgende ronde gelli printing.. šŸ˜€

Tot gauw weer hoop ik.


Supllies/materialen:

Digi: Bugaboo Birthday bird

Gelli Arts printing plate

Verf: Acryl Paint spray set

Inkt: Harmony inkpads Orange; Parakeet

Stencil: Flowers by Studio Light

SN Triblend markers: Orange, True Blue; Citrus1 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

Last Post

Sooo.... life took over. A new Job, new challenges. Less crafting time, less time to write and blog. And so I decided to stop this website. It will vanish on October 31st. It was fun to show you my pr

Ā© 2018 by Lique. Proudly created with wix.com

  • Black Pinterest Icon
  • Instagram Social Icon
  • Black Facebook Icon